Om fasaneriet

Fasaneriet er en restaurant med en rig historie, omgivet af bølgende bakker med Ledreborg Slot og en af Danmarks smukkeste golfbaner som nærmest naboer. Vi kan derfor roligt sige, at vi ligger i lidt af et smørhul med både skov, åbne vidder og vidunderlige barokbygninger lige uden for døren.

Her midt i de unikke omgivelser har vi fokus på både a la carte-gæster og selskaber. Derfor holder vi lige så meget af den hurtige frokostgæst som det stort opsatte bryllup. For selvom omgivelserne er enestående, nærmest statelige, lægger vi nemlig stor vægt på, at alt skal være rart og nede på jorden. Hos os er alle velkomne, og alle skal have det godt.

Derfor byder vi alt fra golfspillere til bryllupper og begravelser velkomne, og vi serverer ærlig, hjemmelavet mad, der både er velsmagende og flot at se på. Vi laver det meste selv fra bunden og er særligt stolte af for eksempel vores hjemmerøgede laks, der hygger sig timevis i røgovnen lige her i restauranten.

Vi er således et sted, hvor snakken går, latteren ruller, og du er velkommen, uanset hvem du er, og hvor du kommer fra. Vi gør alt for, at du kan føle dig velkommen, ligegyldigt om du skal til det fineste bryllup eller kommer direkte fra golfbanen, skoven eller en svedig cykeltur i nationalparkens bakker.

Hvem er vi?

Bag Fasaneriet står indehaverne Johnnie Andreasen og Gitte Nordstrand. Johnnie er køkkenchef med passion for god mad og varme smil, mens Gitte er restaurantchefen, der elsker at møde gæsterne i øjenhøjde med service, glæde og en rask bemærkning. Sammen forpagter de restauranten, som er ejet af Ledreborg Slot, der også ejer golfbanen ved siden af.

Hvad er historien bag Fasaneriet?

Fasaneriet har en rig historie, der strækker sig tilbage til et tidligere fasaneri, som engang lå på grunden. Dengang opdrættede man fasaner til jagt her.

Det er dog desværre ikke den oprindelige bygning, der i dag huser restauranten. Det oprindelige Fasaneriet brændte ned til grunden i 2003, da en varmelampe forårsagede en voldsom brand. Efter flere år med stilhed og tomhed genopstod restauranten dog takket været massive investeringer og en god portion mod.

Den nye bygning stod færdig i 2007, kort inden finanskrisen, der desværre kastede Fasaneriet ud i konkurs og en tumultarisk tid, hvor Ledreborg Slot til sidst købte både restaurant og golfbane tilbage. Siden 2014 har Johnnie Andreasen drevet restauranten, som Gitte Nordstrand blev medforpagter af i 2022

Indehaver

Johnnie Andreasen og Gitte Nordstrand

Johnnie er køkkenchef med en passion for god mad og varme smil. Da han overtog styringen af restauranten, skabte han et sted, hvor mad og natur går hånd i hånd. Med tiden tiltrak Fasaneriet ikke kun golfspillere, men også folk fra nær og fjern, der søgte en bid af det gode liv. Han har siden da udviklet Fasaneriet til det, det er i dag.

Gitte Nordstrand har 20 års erfaring i service- og restaurationsbranchen, og hendes karriere spænder fra opstart af små restauranter til arbejde i større koncerner. Hun startede på Fasaneriet som reservetjener i 2016 og blev senere fastansat. I forbindelse med partnerskabet i 2022 blev hun også udnævnt til restaurantchef.

Restaurant Fasaneriet har samarbejde med Ledreborg Palace Golf Club. Se Company Day menu her.